Shopping Tips FW 2022 

10-11-2022

Gespot: De FW trend van 2022!

Het was all eerder in het voorjaar voorspeeld in de modetrends voor de herfst en winter van 2022/2023.

Tweed is de stof die zijn herintrede maakt en dit najaar massaal gaan dragen. Niet de klassieke silhouetten zoals de mantelpakjes, maar we gaan juist voor de speelse en sexy silhouetten. Denk: crop tops, cropped blazers, maar ook ultrakorte minirokjes.

Grote modehuizen en Fast Fashion

We zagen de stof in overvloed bij Chanel, Versace en Louis Vuitton voorbijkomen. Zara, H&M, Stradivarius, Berska & Shein volgen de trend nauw na en is ook op het gebied van Street Style veel gedragen door bekende influencers zo als de tweed queen Chiara Ferragni.  

Chanel gaat zelfs een stapje hoger. Hun nieuwe Les 4 Ombres Tweed Makeup Collection is op de iconsche stof geinspireerd.

Het fijne aan de stof is dat je er binnen een handomdraai chic uitziet en het vrij dik materiaal is. Dit maakt het perfect voor deze herfst en winter, vooral als je net als wij groot fan bent van de preppy look.

Het maakt niet uit of je voor een flirty set gaat, het simpel houdt met een mooie top of voor een chique blazer gaat: het kan anno 2022 allemaal. We gingen op zoek naar de mooiste items van tweed, zodat je helemaal voorbereid het najaar ingaat.